FAQ / USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme koonneet tänne listan yleisimmistä kysymyksistä joita kohtaamme. Jos et löytänyt täältä kysymykseesi vastausta, voit ottaa suoraan yhteyttä meihin.


Paljonko BC Racing alustasarja madaltaa autoa?

Nyrkkisääntönä korkeimmilleen säädettynä noin sentin kaksi, josta on varaa madaltaa automallista riippuen yleensä noin 5~6 sentin verran.


Paljonko Extreme Drop on normaalia sarjaa matalampi?

Useimmissa tapauksissa noin 3~4 senttiä, niin korkeimmilleen kuin matalimmilleen säädettynä mikä on hyvä muistaa.


Autoni on mallisarjan suurimmalla tai pienimmällä moottorilla, tarvitsenko alustan normaalia pehmeämmillä tai jäykemmillä jousilla?

Noin 90% tapauksista et. Suosittelemme jäykempiä tai pehmeämpiä jousia vain jos haluat joko selkeästi normaalia pehmeämpää tai jäykempää alustaa. Rakennetut autot ovat asia erikseen, jos autosi on esimerkiksi Nissan 200SX painavalla V8 moottorilla, silloin on tarpeellista miettiä sopivia jousijäykkyyksiä.


Kuinka jäykkä alustasarja on verrattuna vakio alustaan?

Sarjat suunnitellaan katukäyttöä silmällä pitäen ja ovat kohtuullisesti alkuperäisiä jäykempiä jotta ajomukavuus taataan. Tässä huomioidaan myös automalli joka on kyseessä, esimerkiksi ison edustusauton alusta suunnitellaan useimmiten enemmän mukavuuspainotteiseksi kuin taas esimerkiksi Toyotan GT86:n alusta jotka ovat autoina usein täysin erilaisessa käytössä.


Haluaisin pystyä säilyttämään vakio korkeuden alustasarjallakin, onnistuuko se?

Monissa tapauksissa kyllä, mutta tämä on hyvä varmistaa asiakaspalvelustamme tapauskohtaisesti. Moni sarjoista on mahdollista tilata myös hieman normaalia korkeampina jos halutaan varmistaa riittävä ajokorkeuden saavuttamista.


Alustasarjani muutoskatsastukseen vaadittava soveltuvuustodistus on hävinnyt, mitä teen?

Lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@bcracing.fi


Minulla on esimerkiksi Volkswagen Golf ja vaihtoehtoina on joko 50mm etutolppa tai 55mm etutolppa. Mitä tämä tarkoittaa ja näettekö kumpi on oikea?

Tämä tarkoittaa etutolpan paksuutta mitattuna kohdasta, josta iskunvaimennin kiinnitetään autoon. Tätä emme näe mistään varmasti, näitä autoja on valmistettu kahdella eri paksuisella kiinnityksellä, tämä on itse mitattava. Sama pätee myös muihin automalleihin joissa on mainittu etutolpan halkaisija.


Minulla on BMW jossa vaihtoehtona on joko alusta 3-pulttisella yläpäällä tai 5-pulttisella yläpäällä, kumpi on oikea?

Tämä tarkoittaa pulttien määrää jolla etuiskunvaimentimen yläpää kiinnitetään auton koriin. Tätä emme näe mistään varmasti, näitä autoja on valmistettu kahdella eri tavalla, tämä on itse katsottava. Näet tämän täysin suoraan purkamatta mitään, avaa vain konepelti ja laske kiinnittyykö etuyläpää koriin 3-pultilla vaiko 5-pultilla.


Miten voin säätää vaimennuksen jäykkyyttä? Mikä on suositus?

Useimmissa alustasarjoissa säätönuppi on edessä suoraan konehuoneessa ja takana tavaratilassa verhoilujen alla (osassa sarjoista vaimennuksensäätö voi myös olla pyöräkotelon puolella). Voit säätää sitä aivan vapaasti oman makusi mukaan vastaamaan toivomaasi jäykkyyttä, säätö on 30-portainen ja se pysähtyy molempiin ääriasentoihinsa, säädäthän saman akselin vaimentimet aina samaan asetukseen molemmin puolin. Jos et tiedä sopivaa lähtökohtaa, voit pyörittää säädön löysimmälle jonka jälkeen kiristää sitä 15-pykälää jolloin se on puolivälissä. Jos alusta tuntuu sitten liian pehmeältä tai löysältä, niin voit säätää sitä joko löysemmälle tai jäykemmälle.


Voinko tulla asioimaan suoraan liikkeessä? Voinko ostaa alustan liikkeestä?

Kyllä. Meillä on oikea myymälä ja toimipiste, olemme avoinna arkisin klo 9-17 jolloin voi koska tahansa tulla. Maksutapoina käyvät kaikki yleisimmät maksukortit sekä käteinen. Tervetuloa!


Autoni alkuperäinen alusta on sähkösäätöinen, sopiiko alustasarja siihen?

Yleisesti sopii aina, ellei toisin erikseen mainittu. Huomioithan kuitenkin, että alkuperäisen sähkösäätöisen alustan voi joutua kuitenkin koodaamaan/deaktivoimaan pois käytöstä jos ei halua esimerkiksi mahdollisesti alustavalon palavan alustasarjan kanssa, oli asennettava alustasarja mikä tahansa.


Loading...