USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET


Olemme koonneet tänne listan yleisimmistä kysymyksistä joita kohtaamme. Jos et löytänyt täältä kysymykseesi vastausta, voit ottaa suoraan yhteyttä meihin.


Paljonko BC Racing alustasarja madaltaa autoa?

Nyrkkisääntönä korkeimmilleen säädettynä noin sentin kaksi, josta on varaa madaltaa automallista riippuen yleensä noin 5-6 sentin verran. Tämä on kuitenkin automallikohtaista joten varmista oman autosi tilanne jos epäilet ettei säätövara ole tarpeisiisi sopiva. 


Paljonko Extreme Drop on normaalia sarjaa matalampi?

Useimmissa tapauksissa noin 3-4 senttiä, niin korkeimmilleen kuin matalimmilleen säädettynä mikä on hyvä muistaa.


Autoni on mallisarjan suurimmalla tai pienimmällä moottorilla, tarvitsenko alustan normaalia pehmeämmillä tai jäykemmillä jousilla?

Noin 90% tapauksista et. Suosittelemme jäykempiä tai pehmeämpiä jousia vain jos haluat joko selkeästi normaalia pehmeämpää tai jäykempää alustaa. Rakennetut autot ovat asia erikseen, jos autosi on esimerkiksi Nissan 200SX painavalla V8 moottorilla, silloin on tarpeellista miettiä sopivia jousijäykkyyksiä.


Kuinka jäykkä alustasarja on verrattuna vakio alustaan?

Sarjat suunnitellaan katukäyttöä silmälläpitäen ja ovat kohtuullisesti alkuperäisiä jäykempiä jotta ajomukavuus taataan. Tässä huomioidaan myös kyseessä oleva automalli, esimerkiksi ison edustusauton alusta suunnitellaan mukavuuspainotteisemmaksi kun taas esimerkiksi Toyotan GT86:n alusta, koska autot ovat usein täysin erilaisessa käytössä.


Haluaisin pystyä säilyttämään ajoneuvon vakiokorkeuden alustasarjallakin, onnistuuko se?

Monissa tapauksissa kyllä, mutta tämä on hyvä varmistaa asiakaspalvelustamme tapauskohtaisesti. Moni sarjoista on mahdollista tilata myös hieman normaalia korkeampina jos halutaan varmistaa riittävä ajokorkeuden saavuttaminen.


Alustasarjani muutoskatsastukseen vaadittava soveltuvuustodistus on hävinnyt, mitä teen?

Lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@bcracing.fi  Käsittelyn nopeuttamista varten laitattehan meille ostokuitin (tai tiedon ostopaikasta jos kuittia ei saatavilla), alustasarjan malli (BR, DS jne.), etu- ja takajousien osanumerot jos ne ovat vaihdettu sekä autosi rekisteritunnuksen.


Minulla on esimerkiksi Volkswagen Golf ja vaihtoehtoina on joko 50mm etutolppa tai 55mm etutolppa. Mitä tämä tarkoittaa ja näettekö kumpi on oikea?

Tämä tarkoittaa etutolpan halkaisijaa mitattuna kohdasta, josta se kiinnitetään autoon. Näitä autoja on valmistettu kahdella kiinnityksen halkaisijalla tehtaalta lähtien ja varmuuden oikeasta koosta saa vain mittaamalla. Sama pätee myös muihin automalleihin joissa on mainittu etutolpan halkaisija.


Minulla on BMW jossa vaihtoehtona on joko alusta 3-pulttisella yläpäällä tai 5-pulttisella yläpäällä, kumpi on oikea?

Tämä tarkoittaa pulttien määrää jolla etuiskunvaimentimen yläpää kiinnitetään auton koriin. Autoja on valmistettu kahdella eri kiinnityksellä ja se on itse tarkistettava. Näet tämän purkamatta mitään, avaa vain konepelti ja laske kiinnittyykö etuyläpää koriin 3-pultilla vaiko 5-pultilla.


Miten voin säätää vaimennuksen jäykkyyttä? Mikä on suositus

Useimmissa alustasarjoissa säätönupit on edessä konehuoneessa ja takana tavaratilassa verhoilujen alla. Osassa sarjoista vaimennuksensäätö voi myös olla pyöräkotelon puolella. Vaimennusta voit säätää oman makusi mukaan vastaamaan toivomaasi jäykkyyttä. Säätö on 30-portainen ja se pysähtyy molempiin ääriasentoihinsa. Säädäthän saman akselin vaimentimet aina samaan asetukseen molemmin puolin. Jos et tiedä sopivaa lähtökohtaa, voit pyörittää säädön löysimmälle jonka jälkeen kiristää sitä 15-pykälää säädön puoliväliin. Jos alusta tuntuu liian pehmeältä tai löysältä, niin voit säätää sitä joko löysemmälle tai jäykemmälle.


Voinko tulla asioimaan suoraan liikkeessä? Voinko ostaa alustan liikkeestä?

Kyllä. Meillä on myymälä ja toimipiste Vantaan Virkamiehessä JDM Outletin yhteydessä. Maksutapoina käyvät kaikki yleisimmät maksukortit sekä käteinen. Tervetuloa!


Autoni alkuperäinen alusta on sähkösäätöinen, sopiiko alustasarja siihen?

Yleisesti sopii, ellei toisin erikseen mainittu. Huomioithan kuitenkin, että alkuperäisen sähkösäädön voi joutua koodaamaan/deaktivoimaan pois käytöstä välttääksesi vikavalot.


Loading...